November 30, 2012

"Dulce Romanie, asta iti doresc!" - Parada lunii noiembrie

O zi de sarbatoare, pe care am vrut sa o sarbatorim asa cum trebuie, si iata ca am reusit. Azi o sa fie nu numai o parada militara, dar si o parada a mancarurilor de sarbatoare. Fetele s-au intrecut in a prepara mancaruri romanesti, aducand in actualitate retete vechi, unele chiar uitate, dar care merita sa fie retinute. Si nu numai mancaruri romanesti, dar si tricolorul o sa fie destul de des vazut in parada de azi.
Voiam la inceputul provocarii sa o facem MARE. Si am facut si asta, Alice Albinuta si fetele au dus vestea la radio si la revista Glare (puteti citi aici articolul dedicat sarbatoririi Zilei Romaniei de catre bloggerii romani). Multumiri tuturor celor care au participat si celor care s-au implicat in promovarea proiectului.

Sa inceapa parada!
 
1. Prima care a raspuns prompt provocarii a fost Adriana, de la Bon Mot Cuisine, cu un preparat nou pentru mine, dar care merita retinut: Lichiu cu varza
 
 
 
Tot de la Bon Mot Cuisine , Cristina a adus la parada un preparat din copilarie: Dovlecei umpluti.


 
 
 
2. Gabriela, de la Kitchen open 24h/day ne indulceste cu o prajitura "in versuri": Prajitura Eminesciana.
 
 
 



3. Irina, de la Bucataria Irinei a pregatit o Tochitura Moldoveneasca, pe care am putea-o numi usor "Romanian comfort food"




4. A raspuns prompt provocarii si Alina, de la De prin lume adunate, de Alina preparate, care ne-a pregatit Poale-n brâu cu dovleac și stafide

 
 
Alina ne-a mai delectat si cu un Chec în trei culori, cu dulceață
 
 

 
5. Liana, de la Caiet cu retete, ne imbie cu o Ciorba Radauteana, din care as servi o portie chiar acum.
 
 
 

 
6. A venit la provocare si Alexandra, de la Bucataria familiei mele. Alexandra ne invita la o calatorie culinara romaneasca: Preparate traditionale?, care cu siguranta va va aduce amintiri nostalgice cu preparate romanesti foarte cunoscute.
 
 
 

 
7.  Un Tort Mousse Tricolor este adus de Cornelia, de la Delicatesa culinara. Destul de elaborat, dar cu siguranta cu un rezultat pe masura.
 
 
 
 

 
8. Amalia, de pe blogul Amelie, a pregatit pentru parada un preparat specific romanesc: Coltunasi cu branza de vaci.
 
 
 
Tot Amalia a mai pregatit ceva care mie personal imi aduce aminte de copilarie: salamul de biscuiti, si pe care trebuie sa il pregatesc si eu, ca in Moldova sau ca in Oltenia: Salam de biscuiţi şi tăiţei umpluţi, ca'n Moldova
 
 

 
 
9. Vine si Banatul la sarbatoare: Sara&Miki, de la Culorile din farfurie, au pregatit o Tocana de vita cu ciuperci, servita neaparat langa o mamaliguta calda.
 
 
 
 
 
10. Din nou ceva bun de servit cu mamaliguta: Ciulama de pui cu bureti de fag, adusa de Magda Adina de la Cat's Kitchen. Asa de bine prezentata ca vreau decat sa ma asez la masa.
 
 
 

 
11. Simona, de la Simona's World a imbratisat tema tricolora si ne-a pregatit doua prajituri:
 
 
 
 
 
 
12. Daciana, din Bucataria cu mirodenii, a pregatit nu una, ci trei retete delicioase: Budinca de orez cu mere, Mamaliga cu oua si sos de smantana si Mere sufle
 
 

 
13. Ama, de la Ama in bucatarie, cea care mi-a dat ideea sarbatoririi Zilei Romaniei, a pregatit o reteta specifica nord-vestului tarii: Desert cu mamaliga, magiun de corcoduse si nuca
 
 
 
 
 
14. Dana, de la Prajiturici si alte dulciuri, a pregatit un Salam de biscuiti de post. Chiar mi-au facut pofta fetele, de Craciun va fi un Salam de biscuiti in meniul meu.
 
 
 
 
 
15. Gazda lunii decembrie 2012 la Dulce Romanie, Monica, de la The Foodie Family a trimis pentru parada Biscuiti tricolori. Simplu si de efect.

 
 
 
 
 
 
16. Alina, fosta gazda a Dulcei Romanii, aduce de la Gust si Pasiune o Ciorba radauteana. O reteta care trebuie salvata si incercata.
 
 
 
 
 
17. Alivencii Moldovenesti adusi la parada de Paula de la Enjoy Dessert! arata foarte apetisant. Inca o reteta de pus pe lista de facut.
 
 
 
 
 
18. Violeta de la Caietul cu retete ne aduce un preparat perfect pentru o zi geroasa de iarna: Tochitura Moldoveneasca.
 
 
 
 
 
19. O alta specialitate banateana, pregatita de Ramona, de la Piri Piri e Canela: Crofne Banatene.
 
 
 
 
 
 
20. Pansy de la Retetele Panselutei a vrut sa ne pregateasca ceva dulce si ceva sarat in culorile nationale. Iata ce a iesit: Pulpe de rata cu sos de afine
 
 
 
 
 
 
 
 
21. De pe blogul Cooking with my soul, Brindusa, o mai veche prietena virtuala, ne-a pregatit din nou ceva cu mamaliguta: Bulz romanesc.
 
 
 
 
 
22. Simona a sustinut proiectul Dulce Romanie chiar de la inceputuri, si nu putea sa lipseasca din parada. De pe blogul Alison's Trials ne aduce o Alivanca, moldoveneasca get-beget.
 
 
 
 
 
 
 
23. Poale-n brau, ca in Moldova, sau Branzoaice, ca la Bucuresti, tot bune sunt, aduse la parada de Ioana de la Pasiune si culoare.
 
 
 
 
 
24. Dana, de la Retete simple si gustoase se prezinta la parada cu Briose Tricolore, si i-au iesit niste culori superbe.
 
 
 
 
 
 
25. Alice, raspandacul care a facut cunoscuta parada la radio si in revista Glare, ne aduce Din Bucataria Albinutei un Drob in aluat.
 
 
 
 
 26. Cristina, Diva in Bucatarie, nu si-a lasat prejos "numele" si ne-a trimis pentru parada Trifle cu fructe.
 
 
 
 
27. Nicol, de la All day cooking, nu a vrut sa lipseasca de la parada si ne indulceste cu un Desert tricolor.
 
 
 
 
 
28. Emily si ale ei delicioase creatii ne aduce de pe blogul Emily's Cupcakes and Treats o Budinca&Jeleu in straturi, intr-o prezentare patriotica.
 
 
 
 
 
29. Pe ultima suta de metri vine la parada Catalina, de la Kiss The Cook, care ne aduce un Bors de la Bunica ei.
 
 
si o Negresa cu Royal Icing tricolor
 
 
 
 
30. Daiana si Cosmin, de la Simplu si bun, au vrut sa intampine Ziua Romaniei cu "paine si sare". Au inceput prin a pregati Maiaua
 
 
 
 
 
 
31. Inchei parada eu, Mihaela de la De prin lume adunate... Pentru ca sunt la parada atatea preparate din toate colturile tarii, mai putin din Oltenia, imi permit sa readuc o reteta postata de mine mai demult, Saramura de pui ca in Oltenia.
 
 
 
Iar special pentru Ziua Romaniei am pregatit o Tarta cu lamaie si fructe.
 
 
 
 
Dulce Romanie continua, nu uitati sa o vizitati dupa 1 Decembrie pe Monica de la The Foodie Family pentru o noua provocare!
 
La multi ani, Romania! Domnul sa te binecuvanteze!

31 comments:

AlinaS. said...

Uauuu Mihaela ce parada minunata! Mi-am amintit cu drag de coltunasi, salam de biscuiti; pentru o tochitura m-as incumeta sa mananc carne (cum am facut un compromis si pentru ciorba radauteana). Sigur o parte din retete le voi face in aceasta luna. Multumim de gazduire, multumim de parada si mai ales ca ai avut rabdare cu noi la inceputuri. O zi minunata tuturor si La multi ani tuturor romanilor, oriunde s-ar afla! La multi ani Romania!

Alexandrina said...

O parada impresionanta, cu iz de sarbatoare!
Felicitari tuturor!
Mihaela, multumiri pentru gazduire! Chiar imi pare rau ca nu m-am incadrat in timp :(

pansy said...

Faina parada si inspirate si patriotice retete !ce am fi zis noi inainte vreme,daca ne obligau de 23 August sa facem si sa mancam mancare tricolora?

catkitchen said...

Cea mai frumoasa parada !! Bravoo tuturor celor care s-au implicat in acest superb proiect !!!
LA MULTI ANI , ROMANIA !!!

Unknown said...

O adevarata parada menita a sarbatoreasca 1 Decembrie asa cum trebuie.Multumim de gazduire si de faptul ca ai initiat acest proiect si felicitari tuturos participantilor.

Ramona Alina said...

E emotionant, felicitãri tuturor care sau implicat!!!Dumnezeu sa binecuvânteze România:)

Rita Oarga said...

Bravo fetelor! E cea mai grozava parada de ziua Romaniei. As fi fost mandra sa pot participa. Mi-a placut intotdeauna denumirea acestui proiect, iar acum Dulce Romanie e locul perfect pentru a sarbatori romaneste aceasta frumoasa zi.

Felicitari tuturor si
La Multi Ani Romania!

coco said...

super parada , nota 10 bucatareselor si 11 pentru tortul multicolor ..asa se cade azi :)

Momo said...

felicitari pentru parada gazdei si tuturor participantilor ! LA MULTI ANI,ROMANIA!,oriunde te-ai afla!:)

Dana C said...

Felicitari pentru parada, minunata, cea mai tare :)
Multumim pentru gazduire!
La multi ani Romania!!!!!
Aceasta parada ma face sa fiu mandra ca sunt romanca :*

Emily said...

La multi ani tuturor romanilor!
La multi ani Romania!

Alex said...

Superba parada, asta este Romania pe care o iubim...Felicitari Mihaela si felicitari tuturor !!!

LA MULTI ANI,ROMANIA!,oriunde te-ai afla!:)

Catalina Zaharescu said...

Ma bucur mult ca am reusit (pe ultima suta de metri) sa trimit o reteta romaneasca, ma intristez ca nu a fost mai elaborata. Felicitari Mihaela pentru frumoasa idee si tuturor participantilor pentru gustoasele si aratoasele retete.

O zi cat mai frumoasa va doresc :)

Postolache Violeta said...

Ce parada minunata! Multumim pentru gazduire.La multi ani Romania!

Cristina said...

Felicitari participantelor. Eu n-am trimis nimic pentru ca aveam impresia ca doar retetele cu specific romanesc se pot trimite si eu n-am pregatit nimic pur romanesc.

Mirela said...

Felicitari pentru minunatele retete ,cred ca lipsesc de acolo sarmalutele si o supa cu taitei .Si ele ce gasesc foarte des in meniul romanilor.Felicitari tuturor celor care au realizat aceasta minunatie .

Alina Avram said...

Eu mă bucur să te cunosc și îți mulțumesc pentru găzduirea aceasta frumoasă. Toate rețetele sunt minunate, iar parada aceasta este cea mai gustoasă paradă culinară din toate câte există. La mulți ani, România. La mulți ani, români de pretutindeni!

Simona said...

Este ce-a mai tare parada ever!!! Felicitari Mihaela!!
La Multi Ani, Romania!! La Multi Ani, romani de pretutindeni!!!

Neli said...

Superba parada, superba idee si mai ales excelenta postare pe blog.
M-am emotionat vazand culorile Romaniei defiland de atatea ori prin fata mea in atatea preparate minunate.
Sunt mandra ca sunt romanca si sunt mandra de voi toate.
La multi ani, Romania, dintr-un colt de Belgie inghetata la -7°C !
Mulumesc , Mihaela si te imbratisez cu drag .

Irina (Bucataria Irinei) said...

O parada demna de lauda! Toate fetele au fost inspirate iar tu Mihaela ne-ai prezentat fiecare reteta minunat. M-am relaxat citind, ma mandresc cu fiecare.
La multi ani romani, la multi ani Romania.

Diana said...

Oooooo...cate bunatati!!! Felicitari tuturor celor care au participat si tie pentru tema aleasa. La multi ani, Romania!

Gabriela said...

Frumoasa parada si plina de culoare! Multumim de gazduire, Mihaela! La multi ani tuturor romanilor!

sara & Miki said...

O parada extraordinara... felicitari tuturor participantilor si tie Mihaela pentru ideea geniala care ai avut-o.
La multi ani romanilor de pretutindeni!

Rocsy Ciobanu said...

Foarte frumoasa parada.Felicitari gazdei din acaesta luna, felicitari tuturor care au trimis aceste retete minunate.Bravo...

simplu si bun said...

La multi ani si felicitari tuturor, iar Mihaelei in mod special!
Cu mult drag, D&C

Unknown said...

Foarte frumos! O parada de poveste, cu o multime de bunatati! Ar trebui sa putem petrece ca in basme, trei nopti si trei zile! Felicitari organizatoarei!

Alice said...

Felicitari Mihaela!

Monica said...

Frumos si gustos! Felicitari tuturor :)

Emily said...

Mihaela, o surpriza pentru tine si pentru toti bloggerii iubitori de tara <3

http://www.mixtopia.ro/cooking/top5/preparate-de-ziua-nationala-a-romaniei/

The Wandering Oltean said...

Felicitari Mihaelei pentru organizare si pentru idee, felicitari la toti participantii pentru preparatele alese ... si nu in ultimul rand ne-felicitari mie ca nu m-am organizat mai bine si sa particip si eu :(.
Acum va las ca ma duc sa stau la colt pentru ceva timp :)

Flori said...

Cea mai frumoasa parada!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails